miércoles, 19 de mayo de 2010

L'experiència amb el tallers del PAS



Des de el mes d'abril fins ara hem estat treballant amb el taller de PAS (Punt d'Assesorament de Salut) una série d'aspectes: violéncia, alcohol y drogas, alimentació y el de sexualitat.

Els experts en cada matéria són: en Sergi, que ens va fer una petita introducció sobre aquests tallers y ens va dónar Sexualitat, després va venir en Tomás d'alcohol, Guillem, que ens explicar Violéncia concretament el tema del "bullying" o assetjament escolar, Mª Antònia l'especialista de Alimentació. També dir que de dins el taller sexualitat es troben 2 especialistes més: na Marta, de la associació ALAS, associació de lluita anti-sida, va estar a la xerrada sobre sexualitat i na Maria del Mar, de l'associació Ben Amics, ella ens va donar un taller apart el de orientacions sexuals i també va estar en la xerrada que vàrem tenir de sexualitat.

Aquests tallers es varen fer unes 10 hores. El motiu d'aquest curset, ja ho vaig comentar en altres posts, era que nosaltres després havíem d'explicar aquesta informació als cursos de 2n d'ESO. I aquests dies han arribat, durant aquesta setmana hem estat per parelles, vàrem triar els temes, per després explicar-los durant una hora a cada un dels 2n d'ESO. El tema que vaig triar va ser Sexualitat, i el vaig fer amb la meva companya i amiga Tere.

L'objectiu principal d'aquestes série de xerrades, es donar-lis una série d'informació als nois i noies de 2n d'ESO no de la mà d'un adult sinó encara més proper de nosaltres que som alumnes del mateix institut.

L'experiència viscuda amb els tallers de PAS ha estat molt productiva ja que m'ha aportat, a mi i els meus companys, nous coneixements sobre aquests diferents temes i resolt petits dubtes. Després l'expriència que hem estat rebent per part de donar la classe nosaltres, que normalment som els alumnes, ara ens hem ficat en la pell dels professors.

Com tots, em vaig sentir un poc nerviós la veritat, però a la vegada emocionat pel fet de donar classe i a més es un tema en el que la meva companya i jo ens trobavem més cómodes, per aixó que el triasim.

El fet de donar classe ha sigut genial ens hem trobat unes classes genials la veritat, obviament vàrem demanar com eren els de 2n, també per saber com tractarlos i evitar certes persones, però ha estat genial han estat molt participatius. Estic bastant emocionat perqué dilluns hem de fer les darreres classes tant a 2n A i D i també un poc amb el "mono" de seguir fent classes.

No hay comentarios: